Hoe maak ik de verandering naar een gastvrije organisatie leuk?

..

Doorbreken van de sleur

..

Leer weer te spelen, je houding te kiezen, mensen blij te maken en erbij te zijn door het inspirerende verhaal van een vismarkt in Seattle. Op Pike Place, een markt in Seattle vind je de Pike Place Fish Market Een doodgewone vismarkt. Alhoewel; vroeger was het nog een gewone viswinkel, waar het eigelijk niet zo leuk werken was: saaie, lange werkdagen, de stank van de vis en de kou van de koeling. Op een dag doorbraken ze de sleur: ze gingen spelen met hun producten, met hun publiek en met elkaar.

..

Houding en gedrag veranderen

..

En dit had een heeft een wonderlijke uitwerking op het verkoopteam en op de klanten. Door hun eigen houding te veranderen, wist het verkoopteam van Pike Place een totaal andere omgeving en een nieuwe werkfilosofie te creëren. De FISH! Filosofie. Sneller dan gedacht veranderde de winkel in een doorlopende voorstelling voor winkelend publiek. In korte tijd werd Pike Place in Seattle beroemd om haar FISH! Filosofie en trekt sindsdien busladingen bezoekers uit alle windstreken.

..

..

Fish & Hospitality

..

In veel van onze workshops en verander trajecten werken we met Fish en is een belangrijk ‘menu item’ of ingredient van het totaal. Meestal is er ook sprake van mystery calls, Net promoter score metingen en andere methodieken om teams zich zelf nog meer in beweging te krijgen. Dat zijn o.a. een aantal games zoals het klant belevingspel, onderhandelingspel of ‘The perfect Service Upsell’. Leuk, leerzaam en resultaat gericht.

..

          

..

Business Case: Wilmink Theater & Muziekcentrum Enschede

..

Een groot gedeelte van onze opdrachtgevers wil ‘Hospitality’ en gastvrijheid nog meer op de kaart zetten. Daarvoor leent Fish en de andere methodieken die we gebruiken uitstekend. Recentelijk hebben we van het Wilmink Theater & Muziekcentrum Enschede feed back gekregen over hoe ze onze aanpak hebben ervaren.

..

Thomas Geerdink – Marketing & Sales Manager 

..

De afgelopen twee jaar heeft Wouter Olland onze teams van Kassa / kaartverkoop, Sales zakelijke markt en Horeca op enthousiaste wijze nieuwe inzichten gegeven op het gebied van sales, communicatie en gastvrijheid. Nu is inzicht en bewustwording een eerste stap. Nog belangrijker waren de concrete en praktische handvaten die de deelnemers kregen om daadwerkelijk tot actie over te gaan. Of het nu gaat om een telefonisch gesprek voor het reserveren van kaarten door kassa, het ontvangen en begeleiden van theatergasten door horeca of het op professionele wijze binnenhalen van zakelijke (MICE Meetings, Incentives, Conferences, Events) opdrachten door de afdeling sales; de punten worden op de bekende ‘i’ gezet en de motivatie in het team is enorm gestegen. Dankzij de intensive begeleiding of het nu gaat om de workshops, de coaching of de intervisie momenten zijn we structureel een stap verder gekomen om de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren’.

..

Nog meer zien wat we gedaan hebben voor dit theater?  Ga  naar Wilmink Theater Muziekcentrum Enschede

..

Gastvrijheid en klantbeleving optimaliseren 

.

Je wilt de punten op de ‘i’ zetten als het gaat om gastvrijheid en klantbeleving. Je team doet het wellicht al goed, maar hoe maak je het team ervan bewust van dat ze net even die extra stap moeten gaan zetten? Die stap waar klanten, gasten en bezoekers blij van worden. Een positieve beleving die doorverteld wordt en uw organisatie meer fans gaat opleveren. Je wilt dat de kwaliteit omhoog gaat maar, maar hoe zorg je er voor dat deze verandering breed in de organisatie wordt opgepakt?

..

Ik wil gastvrijheid en klantbeleving optimaliseren

..

..

..

..