Hoe maak ik verandering naar een gastvrije organisatie leuk?

Hoe maak ik verandering naar een gastvrije organisatie leuk?

FISH! Methodiek – Doorbreken van de sleur

Leer weer te spelen, je houding te kiezen, mensen blij te maken en erbij te zijn door het inspirerende verhaal van een vismarkt in Seattle. Op Pike Place, een markt in Seattle vind je de Pike Place Fish Market Een doodgewone vismarkt. Alhoewel; vroeger was het nog een gewone viswinkel, waar het eigelijk niet zo leuk werken was: saaie, lange werkdagen, de stank van de vis en de kou van de koeling. Op een dag doorbraken ze de sleur: ze gingen spelen met hun producten, met hun publiek en met elkaar.

Houding en gedrag veranderen

En dit had een heeft een wonderlijke uitwerking op het verkoopteam en op de klanten. Door hun eigen houding te veranderen, wist het verkoopteam van Pike Place een totaal andere omgeving en een nieuwe werkfilosofie te creëren. De FISH! Filosofie. Sneller dan gedacht veranderde de winkel in een doorlopende voorstelling voor winkelend publiek. In korte tijd werd Pike Place in Seattle beroemd om haar FISH! Filosofie en trekt sindsdien busladingen bezoekers uit alle windstreken.

Fish & Hospitality

In veel van onze workshops en verander trajecten werken we met Fish. Dat kan op een korte en bondige manier, maak meestal kiezen onze opdrachtgevers voor de uitgebreide aanpak. Waarom? Omdat dit veel meer impact heeft en teams concreet aan de slag gaan met praktische verandering. Fish staat ook niet op zich zelf maar is een belangrijk ‘menu item’ of ingredient van het totaal. Meestal is er ook sprake van mystery calls, Net promoter score metingen en andere methodieken om teams zich zelf nog meer in beweging te krijgen. Dat zijn o.a. een aantal games zoals het klant belevingspel, onderhandelingspel of ‘The perfect Service Upsell’. Leuk, leerzaam en resultaat gericht.

          

Praktijkvoorbeeld: Wilmink Theater & Muziekcentrum Enschede

Een groot gedeelte van onze opdrachtgevers wil ‘Hospitality’ en gastvrijheid nog meer op de kaart zetten. Daarvoor leent Fish en de andere methodieken die we gebruiken uitstekend. Recentelijk hebben we van het Wilmink Theater & Muziekcentrum Enschede feed back gekregen over hoe ze onze aanpak hebben ervaren.

Opdrachtgever aan het woord

De afgelopen twee jaar heeft Wouter Olland onze teams van Kassa / kaartverkoop, Sales zakelijke markt en Horeca op enthousiaste wijze nieuwe inzichten gegeven op het gebied van sales, communicatie en gastvrijheid. Nu is inzicht en bewustwording een eerste stap. Nog belangrijker waren de concrete en praktische handvaten die de deelnemers kregen om daadwerkelijk tot actie over te gaan.

Of het nu gaat om een telefonisch gesprek voor het reserveren van kaarten door kassa, het ontvangen en begeleiden van theatergasten door horeca of het op professionele wijze binnenhalen van zakelijke (MICE Meetings, Incentives, Conferences, Events) opdrachten door de afdeling sales; de punten worden op de bekende ‘i’ gezet en de motivatie in het team is enorm gestegen. Dankzij de intensive begeleiding of het nu gaat om de workshops, de coaching of de intervisie momenten zijn we structureel een stap verder gekomen om de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren’.

Thomas Geerdink – Marketing & Sales Manager – Wilmink Theater Muziekcentrum Enschede

 


 

Voorbeelden | Cases | Referenties: 

Nieuwsgierig naar business cases, voorbeelden en referenties? Lees verder 

Totaaloverzicht opdrachtgevers: |  Hospitality | Theaters  |  City Marketing | Leisure Zakelijke dienstverlening

Wilt u met uw team en in uw organisatie

gastvrije communicatie optimaliseren        Klantbeleving en tevredenheid verhogen        

En van gedachten wisselen wat wij voor u en uw team kunnen betekenen?

Bel dan naar 035-6247915, mail naar info@ollandmarketing.com of stuur een bericht via het contactformulier

We geloven in maatwerk en stellen altijd en programma samen dat past bij uw medewerkers en organisatie. Ons kantoor hebben we in Hilversum maar zijn uiteraard landelijk actief.  We komen graag langs voor een persoonlijke kennismaking om uw wensen en doelen te bespreken.

 

Geen reactie's

Geef een reactie