Event opdrachtgever aan het woord; nuttig of niet?

op maandag, 09 februari 2015. Gepost in Sales, Marketing

Hoe nuttig is dat? Een opdrachtgever aan het woord laten? Ik ben van mening dat het al weer eens stuk geloofwaardiger overkomt dan het promotiefilmpje waarin gasten en opdrachtgever niet in beeld of aan het woord komen. Mooi gedaan NBC! En ook lef van Manpower om je op deze manier te verbinden aan een locatie / leverancier. Dat moet wel een een hele goede samenwerking en band zijn. Interesse in hoe ze dat hebben neergezet? 

Schermafbeelding_2015-02-07_om_09.29.43.png

Hoe hebben ze dat neergezet?

Dat neerzetten lijkt zo eenvoudig maar daar moet wel het e.e.a. voor in gang worden gezet. Vaak begint dat met het ontwikkelen van een gedegen praktisch marketing plan, een goede sales aanpak en een professioneel gedreven team. En die mensen zijn zo belangrijk, dat weten we allemaal. Regelmatig nemen locaties, theaters en evenementen locaties onze TOP 1000 Meeting Planners af. Een actueel overzicht van 1000 belangrijke organisatoren van vergaderingen, trainingen, business events en congressen. En het afnemen is niet zo ingewikkeld, maar het goed en slim inzetten is een tweede. Daar heb je een goede strategie voor nodig die past bij jouw locatie. Vaak een campagne, zowel on-line als off-line, toegespitst op de wensen en verwachtingen van specifieke doelgroepen. Dus niet het pushen van zalen, vierkante meters en en locatie maar het vraaggestuurd 'triggeren' van potentiële relaties.

Schermafbeelding_2015-02-10_om_07.59.12.png

Authentiek overkomen 

De bekende beleving neerzetten, authentiek overkomen en gewoon laten zien hoe het 'in het echt' er aan toegaat. Samen optrekken met je opdrachtgever en vooral de klant en je gasten laten vertellen wat ze van je locatie vinden. Het review principe dus. En dat is precies wat het NBC hier op een leuke manier in gang zetten.

Kleine kritische noot en waarschijnlijk vind je dat zelf ook; helemaal 100% objectief is deze vorm natuurlijk ook niet. Je laat in zo'n filmpje natuurlijk niet de negatieve zaken zien! Of maakt een kritische maar niet al te harde opmerking van de klant het juist nog geloofwaardiger? Zou dat een volgende stap zijn? Bijvoorbeeld dat de opdrachtgever iets opemerkt wat je als kritiek of positieve feedback zou kunnen opvatten. Een vorm van kritiek die je vervolgens ook kan ombuigen of beantwoorden met een oplossing die je daar voor hebt. Voorbeeld kan zijn dat de opdrachtgever aangeeft dat ze zich zorgen maakten over het parkeren en vonden dat dit in eerste instantie, tijdens de offerte besprekingen, niet goed genoeg geregeld zou worden. Vervolgens laat je de opdrachtgever vertellen dat met deze kritiek constructief is omgegaan en de locatie voor een oplossing heeft gezorgt. 

Wat is nog geloofwaardiger?

Uit onderzoek blijkt dat reviews steeds belangrijker zijn geworden in het beslissingsgedrag van consumenten en professionals bij een investeringsbeslissing. Daarnaast zijn reviews ook belangrijk voor de zoekresultaten in Google. Reviews op een onafhankelijke website zijn, zo blijkt zijn vijf keer betrouwbaarder dan reviews op de website van een locatie. 

MeetingReview

Dit was de aanleiding om  een nieuwe review website voor de congres- en vergadermarkt in Nederland te introduceren: Meeting Review. Bezoekers kunnen op de website hun ervaringen delen over een meetinglocatie. Reviews zijn inmiddels een ingeburgerd fenomeen in diverse sectoren. Voor oa. restaurants, luchtvaartmaatschappijen, vakanties, webwinkels en producten als wit-en bruingoed kan je je ruimschoots orienteren via reviews om de voor jou meest apassende aanbieder te selecteren. Voor congres- en meetinglocaties zijn de mogelijkheden tot nu toe nog erg beperkt: De congres- en vergaderclassificatie (van de 'vergaderhamers') biedt op haar site de mogelijkheid om reviews achter te laten en daarnaast is het ook mogelijk op enkele van de veiling-/bemiddeling-/locatiezoeksites om reviews achter te laten. Door met een volledig locatieaanbod te komen, duikt MeetingReview in blinde vlek die er nog is op het gebied van meeting reviews. Is het toeval dat het NBC al heel wat reviews heeft op deze site? Een ander goed is Conferentiehotel 'Kontakt der Continenten' in Soesterberg. Zij hebben niet alleen een goed aantal reviews en een prettige beoordeling, zij laten de reviews ook zien op hun eigen site. Recentelijk heeft de locatie een persbericht over de samenwerking met Meeting Review en Olery naar buitengebracht. Interessant om ook even te lezen. 

Schermafbeelding 2015 03 25 om 13.35.01 

Conferentiehotel 'Kontakt der Kontinenten' Soesterberg

Tot zo ver. We begeleiden zoals je waarschijnlijk wel weet met veel plezier allerlei vergader & congreslocaties bij hun marketing & sales. Nieuwsgierig naar wat we doen en met wie? Lees eens verder op onze website over een aantal cases en projecten of neem een kijkje in het overzicht van opdrachten die we hebben mogen uitvoeren. 

Wouter Olland / Linkedin

Senior Trainer & Coach in

Sales | Marketing | Revenue Management | Hospitality (Eigenaar OMS)

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast