Commercieel onderhandelen

Commercieel onderhandelen

 

Training Commercieel Onderhandelen

 

Je werkt op een sales afdeling en hebt regelmatig te maken met gasten en opdrachtgevers die willen onderhandelen. Of het nu de prijs is of andere zaken, jouw gesprekspartners zetten je onder druk. Dat kan een verzoek tot een kleine concessie voor een kleine groep maar ook forse druk bij grote potentiële opdrachten. Wat zijn de do’s en dont’s? Wat is effectief en wat niet? Hoe ga je om met je gesprekspartners of klant? Zijn het je vrienden? Ken je de klant al jaren en ben je meegaand? Of zit je eigenlijk altijd in de rol van de harde onderhandelaar en ben je een sterke tegenstander? Ga je voor de zachte of de harde aanpak?

 

Er is nog een derde, waarschijnlijk meer effectieve aanpak. Dat is de weg van het probleem oplossen. Niet hard, niet zacht maar effectief onderhandelen. Het probleem centraal stellen en samen kijken naar de scenario’s om de problemen op te lossen en de win-win te vinden. Onderhandelen is een specifieke vaardigheid en als sales medewerker, Event Manager, Food & Beverage Manager of General Manager zal je regelmatig tegen verschillende soorten van onderhandelingen aanlopen. Deze trainingen richt de focus op commerciële onderhandelingsvaardigheden. Hoe succesvol je bent in onderhandelingen hangt af van de manier waarop je creatief en met zelfvertrouwen met je eigen situatie omgaat en in staat bent rekening te houden en te anticiperen op de belangen van de ander. Uiteindelijk is het uitgangspunt het zoeken en vinden van een win-win situatie.

 

Learning by doing        Leuk, leerzaam, resultaatgericht        2 dagen training 4 weken support

 

Communicatie met je gasten | klanten | collega’s direct verbeteren met DISC

 

Tot slot komt er een stukje psychologie om de hoek kijken als we gaan werken met DISC. Elke deelnemer krijgt een uniek inzicht in zijn of haar communicatiestijl. Na de online vragenlijst en analyse krijgen deelnemers een rapport en een werkboekje. In dit werkboekje staan opdrachten waarmee je communicatie met je gasten en klanten direct kan verbeteren. In zowel je verkoopgesprekken, onderhandelingen maar ook bij het oplossen van klachten en het omgaan met weerstand kan je DISC praktisch toepassen.

 

De twee trainingsdagen van 09.00-17.00 verspreiden we over een aantal weken. Tussentijds hebben we wekelijks contact en bespreken dan de voortgang en jullie resultaten. Ook wisselen van gedachten over zaken waar je tegenaan loopt en bespreken de mogelijke oplossingen. Deze workshops moeten jou veel persoonlijke ontwikkeling opleveren en jouw Van der Valk vestiging natuurlijk nieuwe business bereikt na een gunstig gelopen onderhandelings traject! Na de training kan je gebruik maken van twee maanden online-coaching.

 

Resultaat & deze training helpt je om

 

 Met gedegen technieken sterker in je schoenen staan en onderhandelingen met succes te voeren

 Oplossingen te zoeken, die in het belang van beide partijen zijn

 Je communicatiestijl aan te passen aan de onderhandelingspartner

 Succesvoller te zijn voor je hotel om de business binnen te halen

 

Investering | meer informatie

 

Duur: 2 dagen | In-company

Locatie: In overleg

Investering: we maken graag een voorstel.

Omdat dit een In-company training is vernemen we graag uw exacte doelen en wensen. Neem s.v.p. even contact met ons op.

Bel dan naar 035-6247915, mail naar info@ollandmarketing.com of stuur een bericht via het contactformulier

 

 


 

Voorbeelden | Business Cases | Resultaten | Referenties | Opdrachtgevers: 

 

Business Cases, Resultaten | Voorbeelden en Referenties

Totaaloverzicht opdrachtgevers: |  Hospitality | Theaters  |  City Marketing | Leisure Zakelijke dienstverlening  | HBO | Onderwijs

 

Wilt u met uw team en in uw organisatie

 

Gastvrijheid verbeteren Klantbeleving verbeteren        Omzet verbeteren rendement verbeteren

 

En van gedachten wisselen wat wij voor u en uw team kunnen betekenen?

Bel dan naar 035-6247915, mail naar info@ollandmarketing.com of stuur een bericht via het contactformulier

 

We geloven in maatwerk en stellen altijd en programma samen dat past bij uw medewerkers en organisatie. Ons kantoor hebben we in Hilversum maar zijn uiteraard landelijk actief.  We komen graag langs voor een persoonlijke kennismaking om uw wensen en doelen te bespreken.