Ervaren Hospitality Trainers en Coaches

Olland Marketing Solutions bestaat uit een team van gedreven en Ervaren Hospitality Trainers en Coaches. Onze passie is om samen met u en uw teams Gastvrijheid | Hospitality | Klantbeleving | te optimaliseren en bij te dragen aan het vergroten van | Omzet | rendement van uw organisatie.

 


 

Het team van Ervaren Hospitality Trainers en Coaches

 

Wouter Olland

Linkedin

 

Ervaren Hospitality Trainers en Coaches

 

Is een van de ervaren Hospitality Trainers en Coaches. Heeft een Hotelschool en een HBO Leisure | Events Management achtergrond. Kan bogen op ruim twintig jaar ervaring in de internationale markt van de hospitality. Hij werkte als sales- en marketingmanager voor grote merken als Okura, Radisson SAS, Center Parcs en Dorint Hotels & Resorts. Sinds 2002 is hij eigenaar van Olland Marketing Solutions in Hilversum, dat gespecialiseerd is in het ondersteunen, begeleiden en trainen van professionals in hospitality, toerisme en de theaterwereld maar ook bij diverse bedrijven in de zakelijke dienstverlening met als doelstelling het optimaliseren van motivatie, betrokkenheid, omzet en rendement.

 

Bij deze processen hanteert hij altijd de klant/de gast als uitgangspunt. Wouter Olland bezit een uitgebreide expertise op het gebied van hospitality coaching en training. Hij is thuis in de complexe wereld van marketing, sales, revenue management en gastvrijheid. Is gecertificeerd als DISC Communicatiestijlen trainer | coach.

 

 

Marjolijn Olland 

Linkedin

 

‘WORK IN PROGRESS’

AT THE FOTO SHOOT’

 

Ging na de Hogere Hotelschool Den Haag en met een NIMA-B diploma op zak als intercedente aan de slag bij Tempo Team Amsterdam, gevolgd door commerciële functies bij Vierhand Direct Marketing en Manpower Project Support. De combinatie recruitment & commercie benutte ze bij Priority Telecom Nederland, waar ze als Senior Recruiter verantwoordelijk was voor diverse grote projecten.

 

Sinds 2002 is zij eigenaar van Olland Marketing Solutions en maakt deel uit van het team van ervaren Hospitality Trainers en Coaches. Naast recruitment projecten bij opdrachtgevers zoals Randstad, Versatel, ABN/AMRO, de STER, USG Groep, Startpeople, Ziggo, Roche Nederland, Nutricia, Abbvie, Albelli, DE Master Blenders en TNT begeleidt ze op pragmatische wijze sales en marketing teams.

 

 

Bea Smink

Linkedin

 

‘WORK IN PROGRESS’

AT THE FOTO SHOOT’

 

Is freelance verbonden aan OMS en is een van de ervaren Hospitality Trainers en Coaches. Na de Hogere Hotelschool Den Haag startte zij haar carrière bij Hyatt Hotels in Brussel waar zij werkte in Rooms Division and banqueting.  Zij vervolgde haar carrière in banqueting en evenementen in Nederland en wel bij de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs. In de 11 jaar dat zij daar werkzaam was, werkte zij achtereenvolgens in congressen, evenementen en vakbeurzen.

 

In 2000 werd het tijd voor een eigen bedrijf en startte zij organisatiebureau Smink & Co. In haar dagelijks werk combineert zij nu het organiseren van congressen, zakelijke bijeenkomsten, beurzen en themapleinen op beurzen met gastvrijheid. Sinds 2010 is Bea verbonden als freelance hospitality trainer – coach en online tutor voor de Hotelschool The Hague Hospitality Concultancy met als specialisaties gastvrijheid, gastvrij gedrag en gastvrije communicatie.

 

 

Elmar van Krimpen

Linkedin

 

‘WORK IN PROGRESS’

AT THE FOTO SHOOT’

 

 

Heeft na zijn hotelschool nog een MBA Bedrijfseconomie afgrond. Is freelance verbonden aan OMS. Hij heeft als manager en consultant ruim 20 jaar ervaring in de hospitality branche. Is onder andere verantwoordelijk geweest voor de productgroep horeca van Holland Casino, waarbij hij zich bezig hield met concept ontwikkeling, inkoop en horeca automatisering. Als Account Manager bij Compass heeft hij onder andere het veel omvattende catering contract met Regio Politie Amsterdam Amstelland geïmplementeerd.

 

Hij heeft mede vorm gegeven aan diverse cultuur veranderingstrajecten, waarbij organisaties met een interne focus getransformeerd werden naar een klantgerichte dienstverlening. Hij is thuis in de complexe interpersoonlijke processen die leiden tot een optimale samenwerking, operationele uitvoering en klantgericht dienstverlening. Is een bedreven en gepassioneerde NLP Coach en Hospitality trainer.

 

 

 


 

Voorbeelden | Business Cases | Resultaten | Referenties | Opdrachtgevers: 

 

Business Cases, Resultaten | Voorbeelden en Referenties

Totaaloverzicht opdrachtgevers: |  Hospitality | Theaters  |  City Marketing | Leisure Zakelijke dienstverlening  | HBO | Onderwijs

 

Wilt u met uw team en in uw organisatie

 

Gastvrijheid verbeteren Klantbeleving verbeteren        Omzet verbeteren rendement verbeteren

 

En van gedachten wisselen wat wij voor u en uw team kunnen betekenen?

Bel dan naar 035-6247915, mail naar info@ollandmarketing.com of stuur een bericht via het contactformulier

 

We geloven in maatwerk en stellen altijd en programma samen dat past bij uw medewerkers en organisatie. Ons kantoor hebben we in Hilversum maar zijn uiteraard landelijk actief.  We komen graag langs voor een persoonlijke kennismaking om uw wensen en doelen te bespreken.