Commerciële coaching 

Als de ontwikkeling van uw medewerkers stokt of een team hapert als zich nieuwe uitdagingen voordoen,

kan personal coaching uitkomst bieden.

 


 

Olland Marketing Solutions is specialist in het begeleiden, sturen en inspireren van professionals in marketing, sales, revenue management en gastvrijheid. Wij kiezen altijd voor een intensieve persoonlijke begeleiding en een praktische aanpak. Met als doel uw medewerkers meer zelfvertrouwen te geven, met meer plezier efficiënter te laten werken en een betere team- speler te worden.

 

‘Personal’ | Commerciële coaching 

 

Als personal coach zijn we vooral sparringpartner, positief kritisch inspirator en stok achter de deur. Voor elk coachingstraject maken we een helder actie- plan, met concrete doelen. Personal coaching doen we bij voorkeur in de vertrouwde werkomgeving van de deelnemers. We werken resultaatgericht en bespreken uitgebreid de ervaringen, successen, valkuilen en dilemma’s. Met als beoogd eindresultaat dat uw medewerkers meer grip op hun werk krijgen en daardoor beter presteren.

 

 

Cases

 

Congreslocatie Midden Nederland – ‘begroting halen’

 


 

Doel van deze opdracht was om de begroting te halen en een cultuuromslag tot stand te brengen. Ook moest er een compleet marketing & sales plan worden opgezet. Sales van re-actief naar pro-actief en een revenue management structuur opzetten.

 

Resultaat

 

Mooi project waar in relatief korte tijd, acht maanden, veel tot stand is gekomen. Van een nieuwe site tot en met een compleet marketing & sales plan. Ondanks de lastige markt heeft het grootste gedeelte van het team zich meer dan volledig ingezet en resultaten geboekt. De aangepaste doelen zijn bereikt. Het was niet makkelijk en niet iedereen in het team is aan boord gebleven. Dat was voor de betrokkenen natuurlijk confronterend, maar wel in het belang van de gehele organisatie en vooral ook de toekomst.

 

Projectaanpak

 

Heldere doelen bepalen, plan van aanpak opzetten, praktisch aan de slag met relatief korte sessies van halve dagen. Marketing & Sales Plan opgezet, strakke uitvoering. Zowel online als offline acties ingezet. Gewerkt met team van zes personen. Totaal 20 dagen ingezet. Voor een totaal overzicht van onze opdrachtgevers ga naar referenties.

 

 

 

Event locatie Midden Nederland – ‘koude B-toB- acquisitie opzetten’

 


Doel van deze commerciële coaching was er voor te zorgen dat de Sales Manager meer zelfvertrouwen bij business tot business acquisitie zou krijgen. En natuurlijk na het opbouwen van het zelfvertrouwen meetbaar resultaat bij het binnenhalen van nieuwe business.

 

Resultaat

 

En dat is gelukt vooral ook dankzij de inzet van deze medewerker. Deze is gedreven, nieuwsgierig en enthousiast. Tegelijkertijd zag deze sales professional ‘beren op de weg’ en had nogal wat last van bepaalde weerstanden waar je tegen aan loopt bij dit soort gesprekken met planners in de MICE markt. (Meetings, Incentives, Conventions, Exhibitions). Deze zijn weggenomen en de Sales Manager slaagde erin om afspraken te maken met belangrijke prospects.

 

Projectaanpak

 

Heldere doelen en vooral leerdoelen van deelnemer. Gewerkt met een DISC test waarmee gedrag en communicatiestijlen inzichtelijk worden gemaakt. Veel oefenen en de spiegel voorhouden. Hard op de inhoud, zacht op de persoon, goede band met deelnemer opgebouwd. Gesprekstechnieken opgenomen en stap voor stap met elkaar terug luisteren en benoemen wat goed gaat en wat niet. Dan na de ochtend in praktijk brengen door ‘life’ koude acquisitie uit te voeren. Prospects bellen dus. Na elk gesprek evalueren en feed back geven. Totaal 6 dagen ingezet. Voor een totaal overzicht van onze opdrachtgevers ga naar referenties.

 


 

 

Voorbeelden | Business Cases | Resultaten | Referenties | Opdrachtgevers: 

 

Business Cases, Resultaten | Voorbeelden en Referenties

Totaaloverzicht opdrachtgevers: |  Hospitality | Theaters  |  City Marketing | Leisure Zakelijke dienstverlening  | HBO | Onderwijs

 

Wilt u met uw team en in uw organisatie

 

Gastvrijheid verbeteren Klantbeleving verbeteren        Omzet verbeteren rendement verbeteren

 

En van gedachten wisselen wat wij voor u en uw team kunnen betekenen?

Bel dan naar 035-6247915, mail naar info@ollandmarketing.com of stuur een bericht via het contactformulier

 

We geloven in maatwerk en stellen altijd en programma samen dat past bij uw medewerkers en organisatie. Ons kantoor hebben we in Hilversum maar zijn uiteraard landelijk actief.  We komen graag langs voor een persoonlijke kennismaking om uw wensen en doelen te bespreken.