Master in Banquet | Event Sales

Master in Banquet & Event Sales

Training Master in Banquet & Event Sales  

Twee daagse training

Je werkt bij de afdeling event- of banquet sales en hebt veel contact met opdrachtgevers die vragen om informatie of een banquet reservering willen maken. Ondanks dat je onder een bepaalde tijdsdruk werkt, wil je de gast optimale service verlenen maar daarbij niet te veel tijd verliezen. Wat je nodig hebt, zijn goede vragen en technieken om (zo snel mogelijk) te achterhalen wat de gast wil. Ook wil je leren hoe je door de juiste vragen te stellen de beste voorstellen kunt doen. Voorstellen waar gasten en opdrachtgevers blij van worden, omdat je in staat bent wensen te vertalen in voordelen.

Of het een zakelijke groep betreft, een grote conferentie of een familiediner, met deze training kun je de gast en de opdrachtgever nog meer van dienst zijn. Wat is een professionele aanpak om (nieuwe) gasten en opdrachtgevers enthousiast te maken om voor jouw locatie te kiezen? Het komt allemaal aan de orde in deze training! We gaan snel en praktisch oefenen door inspirerende rollenspellen en herkenbare situaties uit jouw dagelijkse praktijk. De kern van de training is dat je gaat leren om de principes van ‘helpen kopen’ en ‘consultative selling’ toe te passen. Je zal veel meer in staat zijn om snel boven water te halen wat je gasten en opdrachtgevers belangrijk vinden en wat redenen zijn om voor jouw hotel te kiezen.

Learning by doing        Leuk, leerzaam, resultaatgericht        2 dagen training 4 weken support

Communicatie met je gasten | klanten | collega’s direct verbeteren met DISC

Misschien is het wel het belangrijkste dat je door jouw nieuwe ‘helpen kopen’ aanpak nog veel meer gaat onderscheiden van concurrenten. Deze methode maakt het ook veel eenvoudiger om extra verkoop tot stand te brengen. Tot slot komt er een stukje psychologie om de hoek kijken als we gaan werken met DISC. Elke deelnemer krijgt een uniek inzicht in zijn of haar communicatiestijl. Na de online vragenlijst en analyse krijgen deelnemers een rapport en een werkboekje. In dit werkboekje staan opdrachten waarmee je communicatie met je gasten en klanten direct kan verbeteren. In zowel je verkoopgesprekken, onderhandelingen maar ook bij het oplossen van klachten en het omgaan met weerstand kan je DISC praktisch toepassen. De twee trainingsdagen van 09.00-17.00 verspreiden we over een aantal weken. Tussentijds hebben we wekelijks contact en bespreken dan de voortgang en jullie resultaten. Ook wisselen van gedachten over zaken waar je tegenaan loopt en bespreken de mogelijke oplossingen. Deze workshops moeten jou als banquet & event sales professional veel persoonlijke ontwikkeling opleveren en jouw Van der Valk vestiging natuurlijk nieuwe business! Na de training kan je gebruik maken van twee maanden online-coaching.

Resultaat & deze training helpen je om

 

 Professioneler over te komen bij je opdrachtgever

 De basis communicatie- en verkoopvaardigheden te leren

|   ‘Consultative selling’ technieken die zorgen een nog meer gastgerichte aanpak en meer omzet

 Offertes samen te stellen die klant- en gastgerichter zijn en zich onderscheiden van concurrenten

 Effectiever opdrachten binnen te halen

Investering | meer informatie

Duur: 2 dagen | Open training

Locatie: Midden Nederland (Locatie wordt binnenkort bekend gemaakt)

Investering: € 445,- per persoon exclusief BTW

Inschrijven

Bel dan naar 035-6247915, mail naar info@ollandmarketing.com of stuur een bericht via het contactformulier


Voorbeelden | Business Cases | Resultaten | Referenties | Opdrachtgevers: 

Business Cases, Resultaten | Voorbeelden en Referenties

Totaaloverzicht opdrachtgevers: |  Hospitality | Theaters  |  City Marketing | Leisure Zakelijke dienstverlening  | HBO | Onderwijs

Wilt u met uw team en in uw organisatie

Gastvrijheid verbeteren Klantbeleving verbeteren        Omzet verbeteren rendement verbeteren

En van gedachten wisselen wat wij voor u en uw team kunnen betekenen?

Bel dan naar 035-6247915, mail naar info@ollandmarketing.com of stuur een bericht via het contactformulier

We geloven in maatwerk en stellen altijd en programma samen dat past bij uw medewerkers en organisatie. Ons kantoor hebben we in Hilversum maar zijn uiteraard landelijk actief.  We komen graag langs voor een persoonlijke kennismaking om uw wensen en doelen te bespreken.