Artikelen & inspiratie

..

Artikelen, tips & inspiratie

..


..

Hoe voorkom ik een ‘communicatieve barrière’? Vier belangrijke stappen

..

Ik ben het nooit vergeten. Het maakte indruk en de uitspraak kwam van de misschien wel legendarische Udo Buys. Een markante man die ons destijds hielp op het gebied van communicatie in mijn ‘hotelketentijd’. De uitspraak van Udo is actueler dan ooit. Overal om ons heen wordt ‘langs elkaar heen gepraat’. We lopen vast in de ‘communicatieve barrière’. Naar de vier stappen!

..

..

..

..

Teams werken effectiever samen dankzij DISC workshops

..

Afgelopen maanden heb ik weer een aantal teams mogen inspireren om effectiever met elkaar samen te werken! Met de DISC methode maar ook met de uitgebreide versie waarin ‘drijfveren en denkstijlen’ aan bod komen was er veel bevestiging en een paar mooie ‘eye openers’! Dis was de super toffe dag met Tech bedrijf Proposales in Amsterdam. Wil je weten wat ze hebben gedaan en wat het heeft opgeleverd? 

..

.

..

..

De ‘DISC IJsberg’ – wat zit boven en wat zit onder water? 

..

Wat laat je aan de buitenkant zien van jezelf en hoe kom je over op anderen? Wat is – of zijn je gedragsstijlen? Maar weet jij al wat je drijfveren zijn en je denkstijlen? Deze komen voor jou ‘boven water’ als je de DISC 3 D analyse doet. Nieuwsgierig wat een 3D DISC Analyse precies is? 

..

..

..

..

Wat is DISC? – Een minuut animatie

..

De DISC Persoonlijkheidsanalyse is een instrument dat diverse psychologische motivatoren van menselijk gedrag meet. Het brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. Waarom hebben sommige mensen bijvoorbeeld weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures? Verder lezen en animatie bekijken

..

..

..

FISH! – mensen blij maken en positief verrassen   

..

Leer weer ’te spelen’, ‘je houding te kiezen’, ‘mensen blij te maken’ en ‘erbij te zijn’ door het inspirerende verhaal van een vismarkt in Seattle. Een doodgewone vismarkt. Alhoewel; vroeger was het nog een gewone viswinkel, waar het eigenlijk niet zo leuk werken was: saaie, lange werkdagen, de stank van de vis en de kou van de koeling. Op een dag doorbraken ze de sleur: ze gingen spelen met hun producten, met hun publiek en met elkaar. Meer weten en nieuwsgierig naar de trailer? 

..

..

..


..

..

..

..

..

..

..

..