Over Wouter Olland

Even voorstellen 

..

Linkedin

..

Hospitality & klantbeleving

..

Met een Hotelschool, een HBO Leisure | Events Management achtergrond en twaalf jaar commerciële leidinggevende functies bij Hotel Okura Amsterdam, Radisson SAS Hotels, Center Parcs en Dorint Hotels & Resorts, ben ik in 2002 als zelfstandige gestart. Een mooie reis waar het ontmoeten van mensen, commercie, het optimaliseren van  klantbeleving en team building altijd centraal stond. Inmiddels werk ik al weer 20 jaar met veel plezier voor allerlei opdrachtgevers om samen met hun teams praktische verandering tot stand te brengen. Veelal commercieel en altijd ondersteund door team building. 

.

Passie voor teambuilding- en communicatie

..

Die team building werd me op jonge leeftijd al ‘met de paplepel ingegoten’ door het zeilen en bergbeklimmen met vrienden en familie. Samenwerken, veiligheid en ‘voor elkaar zorgen’ was hierbij altijd een van de belangrijkste uitgangspunten. Hier ontstond ook mijn nieuwsgierigheid waarom de sfeer vaak zo goed was, maar ook nog wel eens ‘beneden nul’. Ik ging er over lezen en met de vele projecten die we op de Hotelschool uitvoerden leerde ik in de praktijk veel over communicatie en samenwerking. 

..

DISC & effectiever samenwerken

..

In mijn commerciële functies kwam ik als deelnemer van allerlei trainingen al vroeg in contact met de DISC communicatiestijlen analyse. Altijd leuk, inspirerend en leerzaam, maar soms ook confronterend. Uit je comfort zone, elkaar beter leren kennen, groeien als team en hiermee samen meer resultaat bereiken. Toen ik voor mezelf startte kwam DISC weer in beeld. Maar nu om teams te coachen en te trainen. Er gaat voor vele deelnemers een compleet nieuwe wereld open. Inzicht in jezelf, bewustwording over hoe je overkomt op een ander en vooral elkaar ‘als team’ beter leren kennen,  begrijpen en samen succesvoller zijn. Ik ben gecertificeerd door DISC Factor Nederland voor DISC Basis Communicatiestijlen Analyse [2014], de 3D DISC Analyse methodiek [Denkstijlen en Drijfveren] in 2016 en voor de DISC High Performance Team Ontwikkeling methodiek & [2021]. 

..

    

..

Tot slot | privé

..

Met veel plezier woon en werk ik in Hilversum, maar reis door het hele land. De kinderen zijn 20+ en alledrie de deur uit voor studie en werk. Ik zie ze regelmatig en dan zeilen we meestal of maken een lange wandeling op het strand of door het bos. De bergen blijven aantrekkelijk en ik klim en wandel nog steeds in de bergen. Meestal in Europa maar als het kan ook verder weg. Altijd met een team en de laatste jaren onder begeleiding van een gids. We zo veilig.

..

Kennismaken? 

..

Als je een keer vrijblijvend met mij van gedachten wilt wisselen over wat er speelt in jouw team en hoe je het team een stap verder kan helpen dan doe ik dat uiteraard graag! De bekende klik en een persoonlijke kennismaking is altijd een belangrijke eerste stap. 

..

Contact

..

.