Upselling & meerverkoop in F & B

Schermafbeelding 2014-07-05 om 13.33.47 

Praktisch ‘helpen kopen’ & ‘Meerverkopen’ voor Food & Beverage Direct online offerte aanvragen

Je werkt in het restaurant, de bar of op de afdeling banqueting & zalen. Je hebt natuurlijk de hele dag veel en intensief contact met je gasten. Op welke wijze kan je jouw gasten nog een beetje extra van dienst zijn? Met welke benadering, vragen en antwoorden kan je de verwachtingen van de gast overtreffen? Hoe kan je met je team ervoor zorgen dat de gemiddelde bestedingen per gast omhoog gaan? En hoe pak je dat aan op een manier waar de gast ook blij van wordt? Wat zijn goede technieken gasten enthousiast te maken iets extra’s te bestellen? Of dat nou een lekker nagerecht is, iets lekkers bij de koffie of een extra fles wijn; er zijn meestal voldoende kansen!

Enerzijds gaat verkopen over effectieve verkooptechnieken, maar misschien nog wel meer over goede vragen stellen, advies geven, leuke suggesties doen en je gast te ‘helpen kopen’. Op deze twee workshop dagen gaan we op een praktische manier met elkaar aan de slag. Elke deelnemer benaderen we van te voren en in dit gesprek stemmen we jouw persoonlijke leerdoelen af. We geloven in teamwerk, maar ook in persoonlijk maatwerk zodat je zoveel mogelijk resultaat uit de dag kan halen. Aan het eind van de workshop heb je een eigen actieplan en een plan met je team. Omdat we nieuwsgierig zijn en het belangrijk vinden, nemen we na de training nog een keer contact met je op op te horen wat de resultaten zijn en of jullie erin slagen om de gemiddelde bestedingen te verhogen.

Resultaat:

 • Beter kunnen verkopen van extra’s in restaurant, bar, of banqueting & zalen
 • Nieuwe en/of opgefriste inzichten wat tegenwoordig werkt en wat niet (de do’s & don’ts)
 • Een leuke inspirerende oefendag met collega’s van wie je ook vaak het e.e.a. kan leren

Deze training helpt je om:

 • Goede vraag- en verkooptechnieken toe te passen
 • Met meer gemak om te gaan met weerstand en blokkades
 • Je nog meer bewust te zijn van je verbale en non-verbale communicatie
 • Zonder opdringerig te worden meer te verkopen en vooral je gasten nog weer wat blijer te maken met jouw benadering

Onderwerpen:

 • Wat is verkopen en wat is ‘helpen kopen?’
 • Wat verwachten gasten, wat vinden ze niet leuk en wat wel?
 • Productkennis en oprechte suggestieve verkoop
 • Vraag-en verkooptechnieken die bij jouw persoonlijke stijl passen
 • Rollenspellen, persoonlijk en team actieplan
 • Food & Beverage medewerkers werkzaam in restaurant, bar en zalen & banquetafdeling en hun operationeel leidinggevenden.

Geschikt voor:

Food & Beverage medewerkers werkzaam in restaurant, bar en zalen & banquetafdeling en hun operationeel leidinggevenden.

Tijdsduur en investering   

2 dagen - € 395,- per persoon exclusief 21% BTW en locatiekosten (lunch/zaal). Prijs op basis van deelname van minimaal 6 personen. Workshops bij de opdrachtgever op locatie of een andere nader te bepalen locatie. Deze investering is inclusief inclusief een certificaat voor de deelnemers, voorbereidingen, telefonische intake, materialen, deelnemermap, rechten voor gebruikte instructiefilms en hand-outs en tussentijds wekelijks telefonisch contact met deelnemers. Afhankelijk van uw wensen stellen we een offerte op maat op. 

Referenties   

We kunnen ons voorstellen dat u wilt weten voor wie wij werken. Ga voor een totaaloverzicht naar referenties

Offerte

Direct online offerte aanvragen

Bel 035-6247915 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Direct contact met Wouter Olland: 06-24251156