Training Professioneel Account Management

Professioneel Account Management

 

Training Professioneel Account Management

 

Wat zijn de beste stappen om een goed en professioneel Account Management systeem op te zetten? In je functie bij heb je een aantal accounts onder je hoede, met als doel het optimaliseren van de samenwerking, de omzet en het rendement. Hoe pak je dat aan per account, maar ook binnen je hele portefeuille van accounts? Wat zijn de basisprincipes van Account Management? In deze workshops leer je hoe je op proactieve wijze de relatie met je klant, boeker en gast kunt opbouwen, onderhouden en uitbouwen. Hoe breng je het omzetpotentieel in kaart en op welke wijze ga je deze voor jouw organisatie omzetten naar opdrachten? Er wordt intensief gewerkt aan het account plan, het beïnvloeden van het koopgedrag en het vergroten van je commerciële vaardigheden. Je gaat oefenen met gesprekstechnieken om zogenaamde ‘account uitdiepgesprekken’ te voeren met bestaande relaties. Deze telefoongesprekken leiden tot nieuwe opdrachten voor events, conferenties, feesten en partijen, kamercontracten en versterken de relatie met je klanten op lange termijn.

 

Concrete resultaten

 

Welke vragen kan je stellen om potentieel voor de gehele groep in kaart te brengen? In de training sessies gaan we praktisch van start. Dat betekent dat we snel gaan oefenen met (telefoon) gesprekken. Tussen de twee trainingsdagen in ga je aan de slag met het benaderen van tenminste tien organisaties en bedrijven om te bespreken wat jouw vestiging en de klant nog meer voor elkaar kunnen betekenen. Account Management in de praktijk dus, met concrete resultaten. Tussentijds houden we per mail en telefonisch contact over de voortgang en de resultaten.

 

Learning by doing        Leuk, leerzaam, resultaatgericht        2 dagen training 4 weken support

 

Communicatie met je gasten | klanten | collega’s direct verbeteren met DISC

 

Tot slot komt er een stukje psychologie om de hoek kijken als we gaan werken met DISC. Elke deelnemer krijgt een uniek inzicht in zijn of haar communicatiestijl. Na de online vragenlijst en analyse krijgen deelnemers een rapport en een werkboekje. In dit werkboekje staan opdrachten waarmee je communicatie met je gasten en klanten direct kan verbeteren. In zowel verkoopgesprekken, onderhandelingen maar ook bij het oplossen van klachten en het omgaan met weerstand kan je DISC praktisch toepassen. De twee trainingsdagen van 09.00-17.00 verspreiden we over een aantal weken. Tussentijds hebben we wekelijks contact met elkaar over de 10 bedrijven die je gaat benaderen. We bespreken dan de voortgang en jullie resultaten. Ook wisselen van gedachten over zaken waar je tegenaan loopt en bespreken de mogelijke oplossingen. Deze workshops moeten jou als Account Manager veel persoonlijke ontwikkeling opleveren en jouw organisatie natuurlijk nieuwe business! Na de training kan je gebruik maken van twee maanden online-coaching.

 

Resultaat & deze workshops helpen je om

 

 Een goed Account Plan op te stellen

 Waarin concrete, haalbare doelen centraal staan

|   Meer omzet en rendement uit bestaande relaties te genereren

|   Doeltreffend om te gaan met je opdrachtgevers, boekers en beslissers

 De verkoopresultaten en het rendement te optimaliseren

 

Investering | meer informatie

 

Duur: 2 dagen | In-company

Locatie: In overleg

Investering: we maken graag een voorstel.

Omdat dit een In-company training is vernemen we graag uw exacte doelen en wensen. Neem s.v.p. even contact met ons op.

Bel dan naar 035-6247915, mail naar info@ollandmarketing.com of stuur een bericht via het contactformulier

 


 

Totaal overzicht – trainingen | workshops 

 

Wilt u het totaal overzicht zien van de trainingen en workshops die we bieden? Klik hier

 

Voorbeelden | Cases | Referenties: 

Nieuwsgierig naar business cases, voorbeelden en referenties? Lees verder

Totaaloverzicht opdrachtgevers: |  Hospitality | Theaters  |  City Marketing | Leisure Zakelijke dienstverlening