MENSEN BLIJ MAKEN & POSITIEF GASTVRIJ VERRASSEN MET FISH!

Wat kan en wil je doen om je gasten, bezoekers en klanten zich goed te laten voelen?

 

Leer weer te spelen, je houding te kiezen, mensen blij te maken en erbij te zijn door het inspirerende verhaal van een vismarkt in Seattle. Op Pike Place, een markt in Seattle vind je de Pike Place Fish Market Een doodgewone vismarkt. Alhoewel; vroeger was het nog een gewone viswinkel, waar het eigenlijk niet zo leuk werken was: saaie, lange werkdagen, de stank van de vis en de kou van de koeling. Op een dag doorbraken ze de sleur: ze gingen spelen met hun producten, met hun publiek en met elkaar.

 

‘… Een klassiek verhaal over het transformeren van je werk in je passie.’ – Ken Blanchard

 

Seattle, is meestal een koude en regenachtige stad. Gladde en stinkende vis verkopen in dit vroege ochtenduur maakt het nog niet zo eenvoudig om een ​​positieve houding aan te nemen. De visverkopers van Pike Place Fish Market doen dat echter wel. Al vele jaren hebben ze hun klanten en miljoenen toeschouwers geïnspireerd, die naar de Pike Place Fish Market komen om zich te vermaken, met hun passie, energie en het plezier dat ze dagelijks naar hun werk brengen. De FISH! filosofie was geboren.

 

 

Doorlopende voorstelling voor winkelend publiek

 

En dit had een heeft een wonderlijke uitwerking op het verkoopteam en op de klanten. Door hun eigen houding te veranderen, wist het verkoopteam van Pike Place een totaal andere omgeving en een nieuwe werkfilosofie te creëren. De FISH! Filosofie. Sneller dan gedacht veranderde de winkel in een doorlopende voorstelling voor winkelend publiek. In korte tijd werd Pike Place in Seattle beroemd om haar FISH! Filosofie en trekt sindsdien busladingen bezoekers uit alle windstreken.

 

 

 

De vier principes van de Fish Philosophy

 

De visverkopers van Pike Place Fish Market hebben 4 eenvoudige gedragsprincipes geïdentificeerd die kunnen helpen bij het tonen van betrokkenheid en plezier bij het omgaan met collega’s en klanten.

 

‘Be there’ | ‘Wees erbij’

Wees er altijd met heel je hart. Toon uw klanten en collega’s dat u hen waardeert door er alle aandacht aan te schenken.

 

‘Play’ | ‘Spelen’

Een speelse sfeer helpt om de batterijen tijdens de werkdag op te laden en verbetert de creativiteit.

 

‘Make their day’ | ‘Maak hun dag’

Een koffie wanneer dat het meest nodig is, een lekkere cake of een onverwacht oprecht compliment, zijn kleine gebaren die bergen kunnen verzetten. Met deze eenvoudige hulpmiddelen is het mogelijk om een ​​bemoedigende en inspirerende werkomgeving te creëren, mensen houden ervan om te bewonen en alles te geven elke dag.

 

‘Choose your attitude’ | ‘Kies je houding’

Je kunt niet echt beïnvloeden wat het leven je toebrengt, maar je kunt zelf bepalen hoe je reageert op de situaties die je tegenkomt. De houding die je kiest heeft een grote invloed op wat je ervaart. Voor ons heeft het woord ‘vis’ een heel speciale betekenis. FISH! Y, dat is iemand die zichzelf en anderen wil motiveren door plezier te hebben en vol positieve energie te zijn. We willen je uitnodigen om deel te nemen aan onze FISH! Y-community en anderen te inspireren.

 

 

Inzet tijdens trainingen, workshops en verander trajecten

 

In veel van onze workshops en verander trajecten werken we met Fish. Dat kan op een korte en bondige manier, maak meestal kiezen onze opdrachtgevers voor de uitgebreide aanpak. Waarom? Omdat dit veel meer impact heeft en teams concreet aan de slag gaan met praktische verandering. Fish staat ook niet op zich zelf maar is een belangrijk ‘menu item’ of ingredient van het totaal. Meestal is er ook sprake van mystery calls, Net promoter score metingen en andere methodieken om teams zich zelf nog meer in beweging te krijgen. Dat zijn o.a. een aantal games zoals het klant belevingspel, onderhandelingspel of ‘The perfect Service Upsell’. Leuk, leerzaam en resultaat gericht.

 

          

 

Voorbeelden | Cases | Referenties: 

Nieuwsgierig naar business cases, voorbeelden en referenties? Lees verder

Totaaloverzicht opdrachtgevers: |  Hospitality | Theaters  |  City Marketing | Leisure Zakelijke dienstverlening

 

Wilt u met uw team en in uw organisatie

 

gastvrije communicatie optimaliseren        Klantbeleving en tevredenheid verhogen        

 

En van gedachten wisselen wat wij voor u en uw team kunnen betekenen?

Bel dan naar 035-6247915, mail naar info@ollandmarketing.com of stuur een bericht via het contactformulier

 

We geloven in maatwerk en stellen altijd en programma samen dat past bij uw medewerkers en organisatie. Ons kantoor hebben we in Hilversum maar zijn uiteraard landelijk actief.  We komen graag langs voor een persoonlijke kennismaking om uw wensen en doelen te bespreken.