Team Challenge! Hoe mijn omzet & rendement vergroten?

‘The Perfect Service Upsell’

..

‘The Perfect Service Service Upsell’ is een inspirerende ‘challenge’ die er voor zorgt dat er een concreet en praktisch up- en cross sell plan ontstaat. Een plan dat door het gehele team bedacht is en wordt gedragen door de organisatie.

..

Teams doorlopen 4 stappen waarin service, beleving en gastvrijheid een belangrijke rol spelen. Essentie is dat er een mix ontstaat van ‘extra service’ en ‘extra omzet’. Hoe doe je dat? Wat is daar voor nodig? Olland Marketing Solutions is gecertificeerd voor deze methode door de Hogere Hotelschool Den Haag en de methodiek is prima is in te zetten voor zowel leidinggevende als uitvoerende teams.

..

..

Elkaar inspireren, ‘challengen’ en concrete acties! 

..

Gedurende de challenge komen mooie ideeën naar boven die in het dagelijkse werk zijn toe te passen. De teams gaan aan de slag met het formuleren van concrete acties. Acties die SMART zijn geformuleerd en zorgen voor een betere service en extra omzet.

..

De teams met wie we werken hebben de afgelopen jaren van alles bedacht en ook uitgeprobeerd. Uiteraard is de ene actie succesvoler dan de andere. Overigens gaat het niet alleen om upsell maar ook om crossell. Upsell is een duurder product verkopen dan wat een klant in eerste instantie om vraagt en crosssell is een ander product onder de aandacht brengen. Minstens zo belangrijk is dat je goed kijkt naar de marge. Dat is de reden dat restaurants liever de goedkopere huiswijn verkopen dan de duurdere wijn. Op de laatste zit vaak een veel minder hoge marge dan op een huiswijn.

..


..

..

Nieuwsgierig naar wat ‘Up- en Cross sell’ voorbeelden? 

..

..

‘Fruit’

..

Bij een van onze opdrachtgevers is men begonnen met het verkopen van een fruitspies als ‘pauzesnack’ tijdens de vergaderingen. Natuurlijk wilde een groot percentage boekers dit niet, maar een aanzienlijk aantal wel. Maar liefst 10.000 spiezen zijn er in het eerste jaar verkocht voor Euro 3,95 per stuk.

..

‘Nagenieten’

..

Natuurlijk is het doel een hogere marge en omzet, maar het kan ook een dienst of een product zijn waar klanten gewoon behoefte aan hebben en wat de beleving compleet maakt en andere omzet veroorzaakt. Een mooi voorbeeld hiervan is het ‘Nageniet arrangement’ in de Stadsschouwburg Haarlem. Gasten kunnen na de voorstelling of het concert ‘nagenieten’ voor € 6,50 p.p. Het arrangement bestaat uit een mix van diverse hapjes (olijven, nootjes en kleine tapa’s) en een drankje aan een gereserveerde tafel. Paar maanden geleden gestart en inmiddels honderden van verkocht.

..

‘Voorjaars experience’

..

De prachtige vergader locatie Mooirivier in Dalfsen heeft een extra service voor haar vergadergasten en noemt dit ‘Take a break’ ‘Voorjaarsexperience’. Als je een vergadering boekt kan je dit uitbreiden met een gezonde voorjaarswandeling in het prachtige Vilsterse bos. Bij terugkomst verwelkomen medewerkers de gasten met verse muntthee en een hartige miniwrap buiten op het loungeterras aan de Vecht. Deze Voorjaars Experience is als extra optie boekbaar bij alle vergaderarrangementen voor maar € 8,50 p.p.

..

Mobiliteit

..

Steeds meer bedrijven en hotel locaties bieden extra services aan zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om je electrische of hybride auto op te laden. Dat kost natuurlijk tijd, maar een mooie reden om ondertussen te lunchen, koffie te drinken of een overleg in te plannen. Van der Valk is daar al erg actief mee en plukken de vruchten hiervan.

..

Luxere hotel kamer beleving

..

Een hotel in het Zuiden van het land met meer dan 150 kamers heeft drie soorten kamers. Standaard werd het eenvoudige, goedkopere kamertype aangeboden. Toen ik vroeg waarom? Was het antwoord: ‘Dat doen we al jaren zo’. Natuurlijk vroeg ik door en ik kwam er achter met het team dat het ook te maken had met het eigen gevoel over de prijs. De medewerkers waren bang om weerstand over zich af te roepen door een iets duurder kamertype aan te bieden. dat zijn we gaan oefenen. En nu wordt op een charmante en overtuigende wijze eerst het mooiere kamertype aangeboden! Dat levert duizenden Euro’s extra op per maand. En wat denk je? Veel gasten zijn blij en kiezen voortaan direct uit eigen beweging de luxere kamer!

..

..


..

Wat we doen – Rendement en omzet verbeteren

..

Waar liggen kansen om slimmer en meer ‘adviserend te verkopen’ en de principes van ‘Consultative Selling’, ‘Account Management’ of Up & Cross Selling toe te passen? Hoe stellen we een praktisch (On-line) Marketing & Sales Plan en borgen we de uitvoering? Hoe kan je als hotel, theater, congres | evenementenlocatie, Regio Marketing Organisatie of VVV slimmer de markt bewerken en er voor zorgen dat je team effectiever en de cultuur commerciëler wordt?

..

Ik wil rendement en omzet verbeteren

..

..

..