Wat is en meet DISC 3D?

Wat is en meet DISC 3D?

..

Wat denken, doen en willen mensen? Wat beweegt ze?

..

Soms lijkt er meer te zijn dan alleen verklaringen voor gedrag en manieren van communiceren. De ene D, I, S of C is de andere niet. Er is zeker veel overlap tussen gelijksoortige DISC typen te herkennen, maar wat is nu ‘het verschil dat het verschil’ maakt? Wat DRIJFT iemand ten diepste? Wat stuurt het gedrag aan? En hoe wordt informatie die binnenkomt gefilterd in het DENKEN? Drijfveren en Denkstijlen geven hierop het antwoord.

..

Waar DISC inzicht geeft in iemands besluitvaardigheid (D), manier van communiceren (I), omgaan met relaties en veranderingen (S) en volgen van regels, details en procedures (C), geeft het Denkstijlen en Drijfveren model antwoord op de vragen:

..

hoe komt iemand tot oplossingen in werk en taken? en ..
wat drijft of motiveert iemand om tot resultaten te komen?

..

       

   

..

DISC

..
Geeft inzicht in wat onze manier van communiceren is en wat onze reacties zijn op situaties. Met DISC kom je te weten welke communicatie- en gedragsstijlen iemand hanteert. Hiermee ben je in staat om elkaars ‘taal’ te spreken, waardoor er vertrouwen en wederzijds begrip ontstaat.

..

Denkstijlen

..

Geeft inzicht in hoe we iets doen of hoe we een taak of probleem aanpakken. Met de Denkstijlen weet je hoe iemand het werk tegemoet treedt en welke rol hij oppakt in het team. Voegt iemand zijn eigen ideeën toe of voert iemand perfect uit wat ‘m opgedragen wordt? Ziet iemand al snel hoe je een probleem oplost of waar zaken over het hoofd worden gezien of kijkt iemand eerst naar alle kanten van de zaak voordat hij een oplossing kiest?

..

Drijfveren

..

Geeft inzicht in waarom we iets wel of niet willen doen of waarom we ons wel of niet ergens prettig bij voelen. Met de Drijfveren weet je hoe iemand omgaat met verantwoordelijkheden en belangen in zijn werk, naar klanten toe of als leidinggevende. Onze Drijfveren zijn Loyaliteit, Rechtvaardigheid, Gelijkwaardigheid en Persoonlijke Vrijheid. Vier belangrijke invalshoeken waaruit we overtuigingen halen over wat voor ons ‘gewoon’ of ‘normaal’ is.

..

Wat kun je er mee in de praktijk?

..

  • Je eigen talenten ontwikkelen en jouw team versterken en effectiever samenwerken
  • Het begrijpen van belemmerende overtuigingen, blokkades en handvatten om deze te doorbreken
  • Op een beproefde en onderbouwde manier de samenwerking in jouw team optimaliseren
  • Communicatie met collega’s, cliënten, gasten, bezoekers of opdrachtgevers gezamenlijk naar een hoger niveau tillen
  • Het instrument inzetten ten behoeve van werving & selectie en vooraf meer inzicht te krijgen in de kandidaten
  • En het geeft je o.a. inzicht, verklaringen en handvatten bij onderpresteren, slechte werkhouding, lage loyaliteit, slechte reviews en lage klanttevredenheid.

..

..

Zelf of voor je team een 3D analyse doen? 

Mail ons s.v.p. voor meer informatie. info@ollandmarketing.com 

..