Training ‘Gastvrij Up & Cross sellen aan de receptie’


Een dag [Open Training] – Juni 2023 [Exacte data bekend eind april]

Je werkt aan de receptie en hebt veel contact met gasten die inchecken, telefonisch een kamerreservering willen maken of om informatie vragen. Je wil de extra mogelijkheden die jouw locatie heeft onder de aandacht brengen bij de gast. Maar hoe doe je dat op een vriendelijke gastvrije manier? Je wilt niet pusherig overkomen of weerstand oproepen. Wat je nodig hebt, zijn goede vragen en technieken om (zo snel mogelijk) te achterhalen wat de gast mogelijk nog meer wil. Ook wil je leren hoe je door de juiste vragen te stellen de best suggesties kan doen. Hoe maak je een goed Up- en Cross Sell Plan en hoe zorg je ervoor dat het succesvol uitgevoerd wordt? Het komt allemaal aan de orde in deze training!

Resultaat & deze training helpen je om

 • Op vriendelijke proactieve wijze gasten te attenderen op extra’s die passen bij hun verblijf!

 • Een aantal praktische vraag- gesprekstechnieken toe te passen

 • Zonder schroom, enthousiast relevante voordelen onder de aandacht te brengen

 • Het verblijf en de beleving van de gast completer te maken door Up- en Cross Selling

 • Extra omzet en positieve reviews te realiseren

Persoonlijke unieke DISC communicatiestijlen analyse

Tot slot komt er een stukje psychologie om de hoek kijken als we gaan werken met de  DISC Analyse. Elke deelnemer krijgt een uniek inzicht in zijn of haar communicatiestijl. Na de online vragenlijst en analyse krijgen deelnemers een rapport en een werkboekje. In dit werkboekje staan opdrachten waarmee je communicatie met je gasten direct kan verbeteren. In zowel je gesprekken, maar ook bij het oplossen van klachten en het omgaan met weerstand kan je DISC praktisch toepassen. Na een aantal weken organiseren we een terugkom online sessie om resultaten met elkaar te delen. Na de workshops kan je gebruik maken van twee maanden online-coaching.

De twee trainingsdagen van 09.00-17.00 verspreiden we over een aantal weken. Tussentijds hebben we wekelijks contact met elkaar over de 10 bedrijven die je gaat benaderen. We bespreken dan de voortgang en jullie resultaten. Ook wisselen van gedachten over zaken waar je tegenaan loopt en bespreken de mogelijke oplossingen. Deze workshops moeten jou als Account Manager veel persoonlijke ontwikkeling opleveren en jouw organisatie natuurlijk nieuwe business! Na de training kan je gebruik maken van twee maanden online-coaching.

Investering | meer informatie | inschrijven

 • Duur:

  1 dag | € 395,- p.p. excl. 21% BTW.

 • Locatie:

  Utrecht

In-company | Maatwerk

Deze workshops kunnen we ook ‘In-company’ verzorgen. Neem s.v.p. even contact op zodat we jouw specifieke doelen en wensen kunnen bespreken. Dan stellen we een maatwerk voorstel samen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een bericht via het contactformulier

Protocol veilig trainen: