Skip to main content


Even voorstellen


Met veel plezier inspireer en help ik teams hun samenwerking, communicatie en commerciële resultaten te optimaliseren. Ik gebruik de DISC basis analyse en DISC 3D analyse als instrument om medewerkers zichzelf beter te leren kennen, maar vooral elkaar. En dat resulteert in beter functionerende teams die samen meer succes boeken.

Hospitality & klantbeleving

De meeste  opdrachtgevers schakelen mij in voor teambuilding en organisatie ontwikkeling. Vaak zit hier een commerciële rode draad in verwerkt. Vraag- en probleemstellingen vanuit de opdrachtgever draaien vrijwel altijd om het optimaliseren van omzet, rendement en klantbeleving. En daar zit ook precies mijn passie. Tegelijkertijd werk ik steeds meer met teams die puur en alleen de diepte in willen op het gebied van effectiever samenwerken, elkaar beter leren kennen en vooral met plezier samen (nog) succesvoller zijn.

Passie voor teambuilding- en communicatie

Die team building werd me op jonge leeftijd al ‘met de paplepel ingegoten’ door het zeilen en bergbeklimmen met vrienden en familie. Samenwerken, veiligheid en ‘voor elkaar zorgen’ was hierbij altijd een van de belangrijkste uitgangspunten. Hier ontstond ook mijn nieuwsgierigheid waarom de sfeer vaak zo goed was, maar ook nog wel eens ‘beneden nul’. Ik ging er over lezen en met de vele projecten die we op de Hotelschool uitvoerden leerde ik in de praktijk veel over communicatie en samenwerking.

DISC & effectiever samenwerken

In mijn commerciële functies kwam ik als deelnemer van allerlei trainingen al vroeg in contact met de DISC communicatiestijlen analyse. Altijd leuk, inspirerend en leerzaam, maar soms ook confronterend. Uit je comfort zone, elkaar beter leren kennen, groeien als team en hiermee samen meer resultaat bereiken. Toen ik voor mezelf startte kwam DISC weer in beeld. Maar nu om teams te coachen en te trainen. Er gaat voor vele deelnemers een compleet nieuwe wereld open. Inzicht in jezelf, bewustwording over hoe je overkomt op een ander en vooral elkaar ‘als team’ beter leren kennen, begrijpen en samen succesvoller zijn. Ik ben gecertificeerd door DISC Factor Nederland voor DISC Basis Communicatiestijlen Analyse [2014], de 3D DISC Analyse methodiek [Denkstijlen en Drijfveren] in 2016 en voor de DISC High Performance Team Ontwikkeling methodiek & [2021].

Opdrachtgevers en werk

De meeste opdrachtgevers schakelen mij in voor teambuilding en organisatie ontwikkeling. Vaak zit hier een commerciële rode draad in verwerkt. Vraag- en probleemstellingen vanuit de opdrachtgever draaien vrijwel altijd om het optimaliseren van omzet, rendement en klantbeleving. En daar zit ook precies mijn passie. Tegelijkertijd werk ik steeds meer met teams die puur en alleen de diepte in willen op het gebied van effectiever samenwerken, elkaar beter leren kennen en vooral met plezier samen (nog) succesvoller zijn.

Tot slot | privé

Met veel plezier woon en werk ik in Hilversum, maar reis door het hele land. De kinderen zijn 20+ en alledrie de deur uit voor studie en werk. Ik zie ze regelmatig en dan zeilen we meestal of maken een lange wandeling op het strand of door het bos. De bergen blijven aantrekkelijk en ik klim en wandel nog steeds in de bergen. Meestal in Europa maar als het kan ook verder weg. Altijd met een team en de laatste jaren onder begeleiding van een gids. We zo veilig.

Kennismaken?

Als je een keer vrijblijvend met mij van gedachten wilt wisselen over wat er speelt in jouw team en hoe je het team een stap verder kan helpen dan doe ik dat uiteraard graag! De bekende klik en een persoonlijke kennismaking is altijd een belangrijke eerste stap.